#skolchatt och den blyge

Denna vecka pratar vi om blyga elever i #skolchatt, och vad man som lärare kan göra för att stötta dem i deras lärandesituation.

 

9 tankar om “#skolchatt och den blyge

  1. Ett viktigt tema. Det skulle vara så spännande om någon elev deltog i skolchatt för att få även dennes perspektiv och alla som är lärare har ju en gång varit elever, säkert också blyga sådana. Tyvärr blir jag sen ikväll, men hoppas kunna komma hem så att jag kan delta en liten stund i alla fall. Det är så bra att man kan läsa ikapp efteråt.:-)

    • #skolchatt är ju öppet för alla, och då och då deltar elever. Tyvärr känner de sig inte alltid så välkomna och respekterade i sammanhanget som vi föreställer oss att de vore. Men vi träffar ju elever i skolorna varje dag och lyssnar på dem, gör vi inte, extroverta lika väl som introverta, de som är blyga, de som döljer sin blyghet, de som handikappas av sin blyghet, de som hanterar sin blyghet och de som upplevs som blyga trots att de inte är det, utan bara råkar ha ett förhållningssätt som stämmer in på vår föreställning om hur den som är blyg agerar.

    • Det gör ju det. Både en föreställning om hur man ‘bör’ vara som elev och samhällsmedborgare, och kring vad ett visst förhållningssätt och agerande står för. Kanske har fokus hamnat lite fel här?

  2. Håller med föregående talare, Morrica. Ett utmärkt och viktigt ämne. Men inte helt lätt. Blyghet hos elever är inget homogent och det finns därför ingen universalmedicin. Tystlåtenhet och blyghet skall inte förväxlas och tystlåtenhet får heller inte bestraffas betygsvägen.

  3. Pingback: #skolchatt och eleven som tar plats « You're no different to me

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s