… som alla andra kan…

Jag hör detta förtvivlans utrop flera gånger i månaden, ibland flera gånger i veckan. Inte bara jag, jag är övertygad om att de flesta som jobbar med människor i utveckling och lärande hör det titt som tätt.

Varför kan inte jag det som alla andra kan?

Ibland känns det förtvivlat. Man ser alla omkring sig hantera deadlines, planera sin tillvaron, pynta sig själv och sina hem, träna, göra fantastiska resor, laga fantastiska middagar, läsa massor med uppbygglig litteratur… *phu*… man blir rent matt bara man tänker på det! Hur hinner de? Hur orkar de?

Hinner de? Orkar de? Lever de verkligen de där perfekta, fantastiska liven där de tycks ha 28 timmar tillgängliga på varje dygn och eoner av energi?

Tja, en och annan, kanske, det är ofta dumt att generalisera för hårt, men vet du, de allra flesta är precis som du och jag. Otillräckliga, osäkra, oroliga, springer emellanåt från det ena till det andra som stressade illrar, frågar sig varför de inte kan, alla andra tycks kunna så då borde ju de själva också….

Det är bara så mycket lättare att se det här hos sig själv än hos andra, eftersom vi ser oss själva inifrån men andra bara utifrån.

 

8 tankar om “… som alla andra kan…

  1. Det är lätt att bli blind och bara se allt alla andra gör men det finns också alltid så mycket de inte gör, som du kanske tar för självklart eller inte tänker på.

  2. Dessutom lägger man gärna ihop alla andras egenskaper: Vara lika bra på att laga mat som en, lika ordentlig som någon annan, läsa lika mycket som en tredje, osv.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s