Det tycks vara en ny trend på gång i konferenssverige – det ges pauser men inget kaffe. I närheten finns restauranger eller automater där konferensdeltagare kan köpa kaffe.
Väldigt tom mugg
Jag ser ett par nackdelar och ett par fördelar med detta, från konferensanordnarperspektiv. Nackdelarna är dels att man tar bort ett socialt smörjmedel. Det ger en samtalsöppning, ett naturligt möte när man skickar varandra mjölken och småpratar om kvaliten på kaffet. Är det ekologiskt? Var kommer det ifrån? Fairtrade?
En annan nackdel är att konferensdeltagarna faktiskt skingras, går iväg ifrån de viktiga möten och nätverkandetillfällen som annars utgörs av pauserna.
Fördelarna är givetvis praktiska och ekonomiska.
Men nog ser den ledsen ut, min hållbara men tomma mugg?
Den ser onekligen ut att behöva lite innehåll i tillvaron;)
Den var väldigt ledsen, men den blev gladare och nu har jag fått massa kaffe och te och choklad och nomnomnom