Första advent

med allt vad det innebär av förväntningar och förhoppningar och pynt och ljus och mys och allt vad det nu kan vara man har för traditioner.

En liten tradition jag har är att någon gång under advent visa den här filmen här i bloggen. Jag vill inte på något vis dämpa stämningen, bara påminna om att det finns barn som har det på annat sätt här i världen. Och man kan göra något för att ge dem också en julklapp.

Det var bara det.

Glad advent på er

4 tankar om “Första advent

    • Ja, lite så. Ibland är det lättare att våga närma sig tanken på något hemskt genom något fint, och så kan den hemska tanken kännas lite mer fin om man vet att man kan göra i alla fall något lite grann för att göra det hemska mindre hemskt.

  1. Förutom sensmoralen att vi inte ska ta vårt överflöd för givet och komma ihåg de som har det sämre, så tänker jag att historien idag kan säga oss att vi ska fundera på var vi handlar. Tänk vilken skillnad det hade gjort för den lilla flickan om tio av stadsborna hade handlat sina svavelstickor av henne istället för av en redan välbärgad köpman.

    • Det finns många budskap i den här historien. Visst hade det gjort skillnad för henne. Och tänk om hon haft möjlighet att få gå i skolan? Vilken skillnade hade inte det gjort för hennes tillvaro!

      H C Andersens saga är så viktig. Det finns barn som går just såhär även i dag, och det är som du säger så viktigt att vi gör vad vi kan för att ge dem en möjlighet till ett annat öde än denna lilla flicka.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s