Jag är inte vegan. Jag kommer förmodligen aldrig bli vegan, trots att jag vet precis hur illa jag gör världen. Det finns två anledningar till mitt enträgna syndande:
Inte alltid, inte varje dag, men omelett till frukost innan en lång arbetsdag är oslagbart, och gör mina kursdeltagares och elevers vardag roligare. Att de är ekologiska behöver jag väl knappast ens nämna? De andra är inte mat.
Och så ädelost.
Det finns vegansk ost, visst gör det det, men jag har inte hittat någon någonstans som kommer i närheten av kombinationen smak och konsistens. Tips mottages med tacksamhet, finns det någonstans i världen en vegansk ädelost som får mina smaklökar att dansa vill jag veta det.
Vi är båda vegetariska syndare, men vi gör så gott vi kan. Osten och äggen är svåra att släppa. Jag förstår dig. En dag vågar jag också köra veganonsdag.
En dag i veckan är en rolig utmaning, det rekommenderar jag alla att åtminstone prova under en period. Du har helt rätt, vi gör så gott vi kan, jag tröstar mig med det.
Titta gärna på dessa två produkter 🙂 Vegansk ädelost http://vegusto.se/shop/sv/cheese-alternatives/1-no-moo-classic-7640144054007.html Äggersättning http://www.grongava.se/shop/product/no-egg-aggersattning
Ädelost! Jag kastar mig över tipsen, finns den på Astrid och Aporna, tro?
Stämmer bra det 🙂 Den är även glutenfri. Var dock varnad, många av de veganostar som jag provsmakat är inte mycket att hurra för. Men smaken är som….ja, du vet själv 😉
Jo, jag vet. Och därför har jag så förtvivlat svårt att släppa det här med ädelost. Det är ju så gott!
Om man äter det någon gång då och då så inverkar det inte något märkbart på hälsan. Någon gång då och då innebär också något positivt för djuren, miljön och de som har det svårast.
Någon gång då och då är ett stort steg framåt från dagligen, visst är det så.