För kärlekens skull

Om en timme börjar #Körslaget på tv4. Till viss del lättsamt, oförargligt TV-program. Men inte bara.

Ty i år är en av körledarna den formidable tenoren Rickard Söderberg. Han är en av de vänligaste, omtänksammaste, charmigaste, mest inspirerande, generösaste, roligaste och kärleksfullaste människor jag känner till, ständigt beredd  att dela med sig av sin kraft, sin kärlek, sin omtanke, sin värme, sin kunskap. Sånt gör man inte utan att väcka reaktioner. I Aftonbladet i dag berättar han hur det är att stå på barrikaden för kärlek och jämlikhet:

”Körslaget”-deltagaren är en aktiv bloggare som tydligt tar ställning för hbt-frågor. I blogginlägget ”Håll käften. Tack.” samlade han ett urval av näthatet han mottagit för sina åsikter.

– När jag läser kommentarerna blir jag ledsen, men mest vansinnig. Vansinnig för att andra unga killar och tjejer som läser min blogg ska se dem och blir rädda för att vara den de är.

Minst en gång i veckan får Rickard Söderberg dödshot i sin inkorg.

– Det är så sjukt, men det blir en vardag att möta hatet. De allra grövsta polisanmäler jag. Det blir inget av det, men jag vill att den typen av hatbrott ska uppmärksammas. Så att man inte glömmer att de finns.

För ett par år sedan tog sig dock hatet ut från datorskärmen. På väg till jobbet på Malmö opera blev ­Rickard Söderberg överfallen.

Det är inte klokt. Det är ren galenskap. Det är skamligt att sånt här händer i vårt öppna, demokratiska samhälle. Jag hör era röster, och visst har ni rätt. Det är galenskap. Men det är verklighet också. Och de enda som kan göra något åt saken är vi, alla tillsammans. Ansvaret ligger inte på politikerna, inte på skolan, inte på samhället, inte på någon annan utan på oss allesammans, utan undantag. Alla vi tillsammans utformar det samhälle vi lever i.

Vi kan göra något. Ibland kan vi göra stor skillnad, rena hjältedåden, och ibland har vi möjligheter att göra små saker i skymundan, små men ändå betydelsefulla.

Rösta i Körslaget i kväll. Rösta och låt #TeamRickard fortsätta sprida kärlekens budskap. Det exponerar inte dig, men det gör skillnad. Rösta för kärlekens skull.

Så här gör du, information från Körledarens egen Facebooksida: Kan du inte se oss ikväll kan du ändå skicka kärlek; ring 099-40203 eller SMSa: RICKARD till 72400 runt kl 21

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s