#TeamRickard i #Körslaget i kväll

I kväll kan vi inte längre göra något för att #TeamRickard skall få möjlighet att skänka vinstpotten i #Körslaget till organisationen Friends.  De deltar utom tävlan, som support och stöd för de två återstående körerna, men det innebär inte att det är för sent att stötta organisationen de valt att stötta.

Mobbning är ett helvete för många unga runt om i landet, och den tar sig så många former. Oavsett om det sker öppet, i form av våld, utfrysning, skitsnack, Facebookflaming etc, eller mer i skymundan, dolt för världens blickar bakom väggar eller bakom polerade fasader av förment vänliga gester förstör det tillvaron och försvårar framtiden för många.  Friends arbete med att utbilda och hjälpa skolor strukturera sitt arbete mot mobbing gör skillnad:

När det gäller mobbning är det viktigt att inse att det inte finns några mirakelkurer. Det är ett komplicerat problem som ofta kräver mycket arbete och många olika insatser. Hur organiserade och engagerade man än är kan mobbning uppstå. Men om man arbetar aktivt, medvetet och kontinuerligt så har man möjlighet att upptäcka problem och agera i tid så att det får ett snabbt slut. Det allra viktigaste är att man tänker långsiktigt och låter arbetet blir en naturlig del av skolans vardag – för både personal och elever.

Körledaren berättar hur vi kan göra för att ekonomiskt stötta Friends:

Hade vi vunnit Körslaget hade vi gett pengarna till Friends arbete mot mobbing bland unga. Så för er som hade tänkt rösta på #TeamRickard föreslår jag att ni fortfarande lyfter luren. Men denna gång sms:ar FRIENDS till 72 980.

Då bidrar ni med 20 kr till barns och ungas trygghet i vardagen, och möjlighet för dessa kids att uppleva en vänskap och kärlek de kanske inte ens vågat drömma om.

Så låt oss avsluta Körslagetäventyret storslaget, låt de kvarvarande körernas bagare och fans kasta avgörandet mellan dem och hjälp i stället till att stötta #TeamRickards hjärtefråga innan vi följer körens vidare äventyr ut världen.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s