Juldekorationet

Julen är över för den här gången, choklad har tagits från undre lager, klappar har öppnats, bjällror har klungit, tomtar tippat in i mer eller mindre tysta vrår och ett eller annat öga har sannolikt tindrat. Rowena fick nöja sig med Ivanhoe även denna nyårsdag, allt medan den sköna Rebecka försvann åt annat håll, och medan stakar lämnar fönster, ljusslingor lindas ihop och Nicholas återvänt till sin iskalla nord rullar den mörka januarivardagen in över landet igen.

Säsongens sista granbild:

image

innan den kastas ut (eller stoppas ner i källaren om vi ska vara petiga)

4 tankar om “Juldekorationet

  1. I det här hemmet har vi haft en julhibiskus (en illa plågad växt som envist klamrar sig fast vid sina sista blad dekorerades med glitter och några röda kulor) och en fem centimeter hög tomte. That’s it. Kändes precis lagom. 🙂

    • Vi har haft två granar, kompletta med kulor av massa färger, glitter, färgade lampor, drakar och glittande dödskallar, omkring en miljard tomtar överallt, stjärnor och rubbet. Grundligt jul, helt enkelt.

    • Det är det verkligen, hittills har vintern i Skåne varit så Morrica-gothisk att jag blir rent lyrisk. Det är grått, lite småregn, blåst, moln jagar över himlen, och inga minusgrader så det är inte halt och kollektivtrafiken håller tiderna som de brukar (dvs inte alls, men de går då och då)

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s