Morrica

Jag skriver om skola, om samhälle, om politik, om väder. Om böcker, om bussar, om miljö, om sex, om läsande, om sånt som gör mig glad, om sånt som gör mig arg och om sånt som behöver ändras. Ibland skriver jag om sånt som händer mig i livet.

Omslagsbilden är ett citat från underbara the Algebraist av Ian M. Banks. Jag rekommenderar den å det varmaste.

Ibland föreläser jag, håller workshops etc om sociala media, om bloggar, om twitter, om att använda skönlitteratur i språkundervisning och annat.

Det kostar lite olika beroende på vad ni önskar, det avtalar vi i förväg, men det kostar alltid. Betalningsvillkoren är alltid tio dagar, fakturan skickas alltid i efterhand, och jag har F-skattsedel.

13 tankar om “Morrica

 1. Pingback: Orden på äventyr « You're no different to me

 2. Hej!

  Jag ville bara tipsa dig om en ny applikation/tjänst som UR nyligen lanserat. Då du skriver om politik och skolan så tänkte jag att det kanske kunde vara intressant för dig.

  Tjänsten kallar vi ”Ditt parti” (http://www.ur.se/dittparti) och går ut på att du genom att fylla i dina åsikter skapar dig ditt eget parti. Detta går sedan att spridas enkelt via Facebook, Twitter och via en bloggwidget.

  Vill du får mer information så får du gärna maila mig på linda.pierre@ur.se

  Mvh
  Linda

  • Tack, det var vänligt av dig att tänka på mig, trots att jag inte är ett dugg intresserad av att skapa mig något eget parti. Men vem vet, kanske någon läsare är intresserad?

 3. Hej
  Jag ville bara tipsa om en tävling med skoltema som jag har i min blogg just nu.

  nu när det är gjort ska jag forstätta att födjupa mig i din intressanta blogg!

 4. I am a Swedish-American who lives in New York. My relatives live in the Borås area. I am a retired principal who teaches courses for teachers who want to be principals and consults with schools. I was in Sweden in June and July this year. I summarize books and share the best from my Twitter stream at my blog DrDougGreen.Com. Check it out. Where do you live in Sweden?
  Best,
  Douglas W. Green, EdD

 5. Hej,

  Jag hittade din blogg och tänkte att du kanske kunde vara intresserad av ett nystartat återvinningsinitiativ som ger nytt liv åt använda pennor. Programmet riktar sig speciellt till skolor och kontor. Flera skolor har redan gått med, och vi försöker nu uppmärksamma detta ytterligare inför den stundande höstterminen.

  Kolla gärna in http://www.terracycle.se för mer information, och hör av dig om du har några frågor.

  Vänliga hälsningar,

  Jakob
  TerraCycle

 6. Hej,

  Jag heter Daniel och jobbar på en internationell språkportal som heter bab.la.

  Då du bloggar om skolan och lärande vill jag tipsa dig om vår sidas nya språkinlärningsfunktion. Vi kallar den ”Formulering”. Det är ett smart litet gratisverktyg som hjälper dig att fylla i tomrum i dina meningar och hitta de vanligaste prepositionerna. Detta genom att söka igenom en databas med miljarder av engelska meningar. Testa det gärna själv här:

  http://sv.bab.la/formulering/

  Vi tror att studenter kan ha nytta av vårt verktyg då de skriver på engelska eller lär sig grammatik. Så om du gillar det skulle jag verkligen uppskatta om du vill sprida snacket lite genom att berätta för dina studenter, kollegor och vänner om det, skicka en kort tweet eller tipsa om det på din blogg.

  Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor, feedback eller råd på hur vi kan förbättra vår produkt ytterligare!

  Tack så mycket!

  Med vänliga hälsningar,

  Daniel Johansson

 7. Pingback: Presentation – ”Det digitala skollyftet” | IT- Inspiration

 8. Hej,

  Finns det någon möjlighet till annonsering på din blogg?
  Miljörelaterat 🙂 Mejla gärna mig!

  Mvh, Joel

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s