Ännu ett årstidsrelaterad inlägg

Medeltemperatur i all ära, men för mig räcker det faktum att ljuset skiftat från det skarpa sommarljuset till det klara höstljuset, att löven börjar skifta färg på träden och att klädstilarna som möter mig på bussen skiftat fokus från ”lätt” till ”mysig” – hösten är över oss. Och det är underbart!

Solen sjunker ner bakom horisonten allt tidigare för varje kväll, stjärnhimlen gnistrar över oss och luften är fylld med syre. Människor går med lättare steg och rakare hållning, det hörs fler skratt och färre flabb och tekopparna blir allt större.

Vi går mot ännu en vargavinter, sägs det, ännu en snörik, kall, ishal vinter. Reflexer är en god investering, och, om du tillhör dem som fortfarande planerar att köra bil, rejäla vinterdäck. Planerar du en tågresa så ta med en rejäl matsäck, en ficklampa med nya batterier, en mysig filt och en kudde, och ladda dator och telefon innan du ger dig iväg, det lär bli långa restider och kalla stopp även i vinter.

Men vi är inte där ännu – nu är tid att njuta av hösten, plocka lite äpplen, njuta färger och ljus och det faktum att samhällsapparaten går på helfart igen.

2 tankar om “Ännu ett årstidsrelaterad inlägg

Hur tänker du kring detta?