Now is the month of Maying

I den delen av landet där jag befinner mig är det plötsligt försommar, komplett med varma vindar, blå himmel och strålande solsken över nejden. Träden slår ut, gräset är grönt, fåglarna bygger så kvistar flyger och far, blommorna hastar upp ur rabatterna, utegrillarnas stekos blandas med pollenmolnen och vinterbleka näsor vänds mot solen.

Många gläds åt detta. Jag gläds åt att många gläds.

11 tankar om “Now is the month of Maying

 1. Och när man är klar med att glädjas åt andras glädje och istället vill kura lite i mörkret med ett stearinljus får man väl travestera en floskel från de där som håller på med ”positive thinking” – Förbanna inte ljuset, dra ner din rullgardin 😉
  Maj, maj på dig!

 2. Färger och dofter och plötsligt en mycket mer intrycksintensiv värld. Själv tycker jag mycket om grönska och lite om att ta på mig ytterkläder. Det jag har svårare för är hysterin, att man inte får missa det ens när man inte vill ha det.

  • Jag menar nog snarare desperat, när jag tänker efter. Som om man är rädd att varje solig dag vore den sista någonsin, eller åtminstone på mycket länge.

 3. Nja, jag tycker falskt faktiskt. Det är inte bara desperat, det är ett krav på trivsel som jag i allmänhet tycker sällskapet och inte årstiden ska garantera. Om man inte trivs så förstår man inte att uppskatta hur himla trevligt det är. Falskt om man inte samtidigt hör sig för om alla inblandade vill och kan vara utomhus.

  • Och om det nu är så himla trevligt på sommaren för att man bara kan vara, varför krävs det då så mycket rekvisita i form av rosévin och baguetter och specialdesignade picnickorgar?

   • Bra poäng. Man kan föreställa sig att sommaren är ursäkten rosévinet och baguetterna, i och för sig, och inte minst för specialdesignade picnickorgar.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s