Förskjutning i lasten

Det viskas i vinden att detta med att tillhöra den exklusiva gruppen kring kungahuset har fått lätt slagsida. I dag är det advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg som, berättar Expressen, efter ett glödande försvarstal i Aktuellt där hon avfärdade de omtalade bilderna med argumentet att en gång kriminell alltid opålitlig, plötsligt befinner sig i en mindre stabil position:

Generellt kan man ifrågasätta om man kan säga att bara för att man är dömd för ett brott saknar trovärdighet. Hon borde understryka att hon talar utifrån sin egen uppfattning, hon har ingen rätt att tala för oss allihop, säger advokat Leif Silbersky. Enligt advokat Claes Borgström strider uttalandet mot basal grundkunskap och grundvärderingar som advokater har. Borgström utvecklar: […] Man kan inte frigöra sig känslan att hon gör så här just på grund av hennes medlemskap i Kungliga patriotiska sällskapet, och att hon känner kungen och drottningen personligen. Det gör det hela ännu mer anmärkningsvärt. Claes Borgström har talat med ett antal advokater med samma uppfattning. Efter lång­helgen ska advokaterna diskutera sin inställning till Anne Rambergs framtid inom samfundet. […] Advokat Magnus Lundh är av samma åsikt. – Om hon möjligen hade sagt att hon uttalar sig i egenskap av vän till de här människorna, hade det kanske inte ens räckt, men nu uttalade hon sig i egenskap av generalsekreterare, och det tycker jag är rent åt helvete. Det är så allvarligt att hennes ställning måste ifrågasättas, säger han.

Hennes före detta make Fredrik Ramberg, också advokat, hotar enligt Aftonbladet och sin advokat Claes Lundbladh (som av en tillfällighet numera är sambo med Rambergs fd fru) med att stämma bokförlaget Bladh by Bladh som ger ut boken Den Svenske Gudfadern. Rambergs namn nämns inte alls i boken men han känner sig ändå kränkt, i sin ställning får man anta eftersom det som nämns i boken är en icke namngiven advokat.

Kungen kommer att gå till historien, kanske inte bara som ”strippkungen” utan kanske rent av som den siste kungen av Sverige, det återstår att se. Populariteten sjunker, sägs det, men skvallerintresset har aldrig varit större. En spännande fråga är när förskjutningen i lasten blir kritisk.

3 tankar om “Förskjutning i lasten

    • Försvinna? Nej, det hoppas jag inte, det vore väl tråkigt om framtidens människor är tvungna att upprepa våra misstag för att lära sig av dem istället för att kunna läsa om dem och se att ‘aha, det där funkade inte i praktiken’

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s