Google+ smyger sig på dig

Google+ har tagit lite från Facebook, lite Twitter, lite av andra populära sociala media. De har tagit alla dina g-mail, alla dina sökningar på google, allt du gillar, allt du delar, all information du lägger upp om dig själv, allt du berättat för dem – och låt oss vara ärliga, du berättar mer för Google än du berättar för din fru, eller make – och blandar alltihopa i en gryta, kokar ihop det och häller upp det på Androidplattformen. Och utifrån all den här informationen om dig, och utifrån lika mycket information om andra människor, ger Google+ dig förslag på människor du, utifrån ditt onlineagerande, har glädje av att träffa.

.

.

Jo, jag kan förstå att det låter skrämmande, som att vi lagt hela våra jag i händerna på en organisation som visserligen har som måtto att inte vara elak, men ändå är stor och mäktig, inflytelserik och världsomspännande.

Men håll i minnet att du bara får förslag på människor parametrarna indikerar att du skulle ha glädje av att känna. Du väljer själv om du vill ta kontakten eller låta bli. Det avgörande steget är ditt. Bara ditt.

6 tankar om “Google+ smyger sig på dig

 1. Intressant tanke och intressant youtubeklipp. Undrar om han har rätt? I så fall vad är ”glädje av att träffa”? Folk som redan tycker som man själv, ser ut som man själv, läser samma böcker, är i samma ålder? Låter inte så sprittande i så fall.
  Tycker det är rätt kul att träffa folk på torget Facebook också.

  • Det kan man fråga sig – att döma av Google+ idag handlar det om en mixad sallad av människor som har likartade intresseområden som man själv, människor man har gemensamma bekanta med och människor som rör sig i snarlika cirklar som man själv.

   Lite som en mässa eller en konferens där man träffar olika människor på väg i ungefär samma riktning som en själv.

  • Man kan ju göra det mer spännande genom att söka på mer udda saker, besöka sidor man inte vanligen besöker och klicka på människor man tycker verkar fasligt underliga. Jag tror det ökar graden av äventyrlighet, vad tror du?

  • Aha, låter som ett typiskt bra ställe att börja på för att öka graden av äventyrlighet! Om du googlar emocore så kommer det ju med i dina parametrar också =D

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s